Tehnologia si platformele pentru persoane cu dizabilitati

Evolutia tehnologiilor pentru persoanele cu dizabilitati

Evolutia tehnologiei a schimbat drastic societatea, in sensul bun al cuvantului, procesele economice, comunicarea dintre oameni, deplasarea pe distante mai mari sau mai mici a devenit extrem de accesibila, dar beneficiul major a venit si pentru cei care sufera de dizabilitati, pentru acei oameni care pana acum ceva timp bucuriile erau mai putin existente iar efortul depus al celor din jur pentru a le infrumuseta viata reprezenta o activitate greoaie.

Platforma persoane dizabilitatiPlatforma persoane dezabilitati are un impact destul de mare in viata oamenilor din Vestul Europei, unde tehnologizarea azilelor, spitalelor si caselor persoanelor suferinde a evoluat exponential. In Romania acest acest proces abia a inceput, iar cei care se bucura deja de aceste beneficii ale tehnologiei afirma ca viata lor a devenit mult mai usoara, deplasarea dintr-o zona in alta, urcatul si coboratul scarilor nu mai necesita ajutor din partea celor din jur.

Platforma persoane cu dezabilitati pret in raport cu beneficiile pe care le ofera, este infima, aceasta fiind de mai multe tipuri in functie de dorinta de amplasare a acesteia.

 

Tipurile de platforme
Clasificarea acestora se face in functie de aplasare: outdoor sau indoor, in acest caz difera anumite elemente de implementare dar si elemente ce tin de utilizarea acesteia, board de control: digital sau analogic. Platforma persoane cu dezabilitati pret are la baza si aceasta clasificare, astfel pretul difera in functie de destinatia acesteia.

Amplasarea pentru o platforma persoane dezabilitati functioneaza dupa reguli foarte stricte de implementare, deoarece in joc e viata persoanei ce o utilizeaza, inainte ca aceasta sa fie implementata se fac analize de prindere a platformei, se indentifica elementele de rezistenta ale constructiei, se elibereaza autorizatii, astfel incat persoanele ce o vor utiliza sa fie in siguranta.

Dupa ce totul a fost implementat, verificarea calitatii este esentiala, astfel se testeaza atat rezistenta acesteia cat si partea de actiune a platformei iar persoanele ce vor utiliza platforma sunt informate despre modul in care aceasta se utilizeaza si la cine sa apeleze in cazul in care exista o problema.

Compania Mp IFIMA si-a extins portofoliul si in aceasta directie, iar in momentul de fata se poata achizitiona platforma pentru persoane cu dezabilitati la pret accesibil, la care se mai adauga servicii de instalare a acestora, autorizari, reparatii, monitorizare si verificare a calitatii.