Lucruri despre albirea dintilor pe care nu le stiai

Zambetul cu dintii albi

Albire dintiCu totii ne dorim sa aratam bine, iar unul dintre aspectele ce ne evidentiaza il reprezinta dantura. Un zambet stralucitor are un impact mult mai mare asupra relatilor sociale cat si atractiei dintre persoane. In acest sens observam un trend al dintilor albi, din ce in ce mai multa lume cauta metode de albire dentara, asadar articolul acesta va avea ca si tema metode de mentinere a dintilor albi si cum putem incepe acest proces.

 

Cauzele ingalbenirii dintilor

Alimentele sunt cele care influenteaza cel mai mult albul dintilor, de aceea e foarte important ca dupa fiecare masa sa avem obiceiul de a ne spala pe dinti. Pe langa alimente, unele ceaiuri, cafeaua sau sucurile pot contribui la ingalbenirea dintilor, de aceea e necesar sa fim atenti si la acestea si eventual sa diminuam consumul.

 

Remediile naturale

Avem posibilitatea de a ne mentine sanatatea orala si prin alimente. Lamaia, prin compozitia sa chimica, distruge placa bacteriana si intareste smaltul dintilor. De asemenea merele, morcovul, uleiul de arbore de ceai si laptele care prin acidul lactic intaraseste dintii, reprezinta alimente care ajuta la pastrarea dintilor albi si chiar pot contribui la albirea dintilor.

Alte doua ingrediente foarte eficiente in curatarea si mentinerea dintilor albi sunt reprezentate de bicarbonatul de sodiu si sare, care prin periaj curata dinti, albindu-i, acest tip de periaj se poate face nu mai mult de odata pe saptamana deoarece poate slabi smaltul dintilor, astfel sa apara cariile.

 

Pasta de dinti & diverse produse dentare

Pasta de dinti este cea mai importanta in mentinerea ingienei orale, de aceea este foarte important sa o utilizam deoarece prin continutul de fluor curata si intareste smaltul. Daca ne sperie fluorul din pasta de dinti, putem utiliza si alte tipuri de pasta de dinti fara fluor, dar nici in cazul celor fara fluor nu este indicat sa o inghitim deoarece pot aparea reactii adverse.

Pe langa pasta de dinti exista si alte produse optionale pe care le putem utiliza: apa de gura si alte produse farmaceutice de albire dentara (consultati si un medic pentru o eventuala prescriptie).

 

Consultatie stomatologica

Consultatia stomatologica periodica este foarte importanta, nu neaparat pentru un tratament albire dinti, deoarece in modul acesta ne monitorizam sanatatea dintilor, iar daca sunteti din Bucuresti aveti o multime de cabinete medicale specializate cu diferite tarife de pret in functie de dorintele pe care le aveti. Vezi mai multe despre albirea dintilor, a metodelor si a detartrarii acestora pe site-ul clinicii dentare City Dent, clinica ce isi desfasoara activitatea in orasul Bucuresti.

Albirea dintilor si mentinerea acestora albi incepe prin cultivarea unui obicei sanatos, nu neaparat prin intermediul unui tratament albire dinti: spalatul dintilor dupa fiecare masa si neaparat seara si dimineata, consumarea de alimente care albesc dintii si nu in ultimul rand consultatii periodice din partea unui medic stomatolog pentru albire dentara sau din partea unui dentist estetician.