Cauti un job de fotograf photohotel sau fotograf? Afla detalii care te pot ajuta

Fotografia comerciala este foarte populara acum. In aceasta profesie, un portofoliu bogat este mai important decat orice certificat sau calificare academica. Un fotograf comercial se folosteste de atu-urile lui sau ale ei in scopuri profesionale. Continutul lui poate sa fie divers – chiar si o poza ce deserveste unei reclame pentru o agentie imobiliara spre exemplu. Printre diversitatea de nise se pot numara si albumele de nunta, fotografiile de familie si cele de tip portret sau daca esti un fotograf turistic acest lucru te poate ajuta, spre exemplu pentru photohotel Brasov.

Photo hotel Brasov

Unii fotografi se axeaza pe servicii de un anumit fel, pe cand unii ofera servicii mai generalizate. Acestia sunt de cele mai multe ori sunt abordati de agentii de publicitate, hoteluri (photo hotel) si organizatori de evenimente. Pe cealalta parte, freelancerii in domeniu acopera mai toate nisele, acestea fiind, dupa cum am spus foarte diverse. Unele din cele mai populare nise sunt turismul, fotojurnalismul, nuntile, fotografii de absolvire, fotografii ale animalelor de companie etc. Pentru un job de fotograf photohotel este necesar sa ai un portofoliu turistic, dar trebuie sa tii cont si de anumite elemente tehnice. Daca vrei sa intri in aceasta lume a fotografiei comerciale, sunt cateva lucruri de care ar trebui sa tii cont pentru ca evolutia ta profesionala sa se petreaca simplu si firesc, fara batai de cap fara rost.

 

Lumina este foarte importanta

Cand vine vorba de fotografie, trebuie sa ai lumina potrivita. Lumina prea slaba, sau aranjamentele de lumini nepotrivite pot creea culori, reflexii si umbre care pot sa iti faca sesiunea de poze un adevarat cosmar. Pentru un efect propice de luminozitate poti sa sa modifici aspecte din setarile camerei din ramura “shutter”. Pentru lumini si umbre mai pregnante poti opta pentru poze alb-negru.

 

Cadrul

Cei mai priceputi fotografi folosesc mai mult decat un fundal alb pentru ca pozele lor sa prinda un aspect mai profesional. De multe ori aspectul minimalist nu este totul. Poti sa te joci cu cadrul, sa il faci mai dramatic, sau mai colorat dupa bunul plac. Spre exemplu nu are nici o logica sa fotografiezi un produs, sa luam o bicicleta, in sufragerie. Intotdeauna axeaza-te ca si cadrul sa fie in ton cu produsul sau lucrurile ce sunt in prim plan, in caz contrar vei constata ca eforturile tale sunt in zadar. Spre exemplu daca urmaresti un job de fotograf photohotel, exista cursuri photo hotel care vin in ajutorul tau.