De retinut referitor la motorul masinii tale!

Cand vorbim despre un automobile si despre partile componente ale acestora ne gandim la motor, sasiu si caroserie. Motorul este alcatuit sau are ca si componente mecanismul motor si instalatiile auxiliare. Foarte important este ce fel de ulei de motor utilizam. Cand vine vorba despre ulei de motor, trebuie sa fim foarte atenti de unde achizitionam ulei auto si ce fel de ulei de motor achizitionam, nu doar in functie de pret.

Ulei motor

Referitor la pret, un ulei motor bun nu este tocmai ieftin, insa trebuie sa alegem ulei auto de calitate pentru autovehicol. Brandul de ulei motor poate fi schimbat oricand. Exista mai multe mituri referitoare la uleiul de motor, poti vedea 7 mituri despre uleiul de motor pe blogul celor de la Autohut.

Instalatiile auxiliare ale motorului sunt: instalatia de alimentare, instalatia de aprindere, mecanismul de distributie, instalatia de racire, aparatura pentru controlul functionarii si bineinteles sistemul de pornire. Motorul este sursa care ajuta autovehicolul la deplasare. Motorul porneste cu ajutorul cheii de contact, care actioneaza un contact electric ce include circuitul de aprindere a bujiilor, demarorul are rolul de a angrena coroana dintata a volantului care pune in miscare arborele motor. Modul in care functioneaza ciclul motor cu aprindere prin scanteie este urmatorul: admisia, compresia, aprinderea si evacuarea. Motorul este practic cea mai importanta parte a masinii, cea mai utila piesa, daca putem sa spunem asa. Practic de la motor pleaca masina, fara acesta nu putem executa operatia de deplasare a acesteia. Motorul este compus din: paleta de racire, arbore cu came, galerie de evacuare , valva, piston, cilindru, biela, arbore cotit.

Daca se strica ceva la motor, nu este indicat sa umblam noi singuri, trebuie sa avem langa noi sau sa execute operatia o persoana specializata. Fiind cea mai importanta parte a masinii, motorul este cel care da startul acesteia si daca gresim ceva, nu se stie daca mai poate fi reparat. Service-urile auto au personal calificat in domeniu si indiferent de masina ta sau de motor ele te pot ajuta.

Puterea motorului se poate modifica atunci cand vorbim de un tuning pe care il putem face pentru o putere mai mare a acestuia.