Avantaje iPhone 5 fata de iPhone 4 si 4S

Avantaje iPhone 5 fata de iPhone 4 si 4S

Ultima generatie iPhone a fost lansata ca succesoare a modelelor iPhone 4S respectiv iPhone4, in contextul in care acestea incepusera sa fie considerate oarecum lipsite de actualitate din punct de vedere tehnologic – evident, aceasta era doar parerea departamentului de marketing si dezvoltare al gigantei companii Americane.

iPhone 5 vs. iPhone 4S vs. iPhone 4

Un progres prin definitie, produsul rezultat ne permite sa identificam numeroase avantaje iPhone 5 fata de iPhone 4 si 4S. Pentru inceput, putem mentiona camera frontala de 1.3 megapixeli destinata conversatiilor video 4G sau pozelor – aceasta este net superioara modelelor anterioare, care erau dotate cu camere avand modesta caracteristica de 0.3 megapixeli.

Pentru ca mai sunt multe de spus despre aceasta camera, vom mentiona si faptul ca acesta mai  are o camera principala. Desi are tot 8 megapixeli, ca predecesoarele sale, a fost imbunatatita cu un nou senzor de iluminare, ce aduce un plus de performanta si de calitate in pozele facute cu acest dispozitiv. Lentila utilizata este nou proiectata, iar intregul modul este acoperit de un geam din safir, extrem de rezistent la zgarieturi.

Alte avantaje iPhone 5 fata de iPhone 4 si 4S fac referire la ecran. Fiind dotat cu un ecran de 4 inchi, acesta masoara cu 0.5 inchi mai mult decat toate celelalte iPhone-uri proiectate pana in prezent. In plus, nici acesta nu face rabat de la calitate, ci dimpotriva – furnizeaza o rezolutie mult mai mare si aceeasi densitate de pixeli – 326 ppi ca sa fim mai exacti. Daca seriile 4 si 4S aveau o rezolutie de 640 x 960, aceasta a facut trecerea la 640 x 1136, folosind si tehnologia Retina Display, o tehnologie revolutionara proprietara Apple.

Referitor la imbunatatirile aduse culorilor si saturatiei, putem spune ca saturatia este cu aproximativ 44% mai buna, in timp ce culorile sunt mult mai vii. Un detaliu cel putin la fel de important il reprezinta faptul ca ecraonul Retina Displaz al modelelor iPhone 4S respectiv iPhone 4 distorsioneaza imaginile la unghiuri diferite de vizualizare, iar utilizarea in conditii de lumina solara directa este net superioara in cazul iPhone 5 in comparatie cu celelalte doua smartphone-uri.

In ceea ce priveste interfata si functionalitatea celor trei modele, nu veti descoperi schimbari majore, in contextul in care toate au la baza acelasi sistem de operare iOS 6. Avand acelasi sistem de operare, nu pot exista discrepante in termeni de functionalitate.

Unul dintre putinele avantaje iPHone 5 fata de Iphone 4 si 4S la acest ultim capitol il reprezinta randul de iconite adaugat in partea de jos a display-ului, datorita dimensiunii marite. Tot din acest motiv si tastatura virtuala este mai mare, facilitand tastarea mai usoara. Totusi, acest avantaj poate deveni usor un inconvenient, mai ales pentru utilizatorii obisnuiti cu tastaturile mai vechi.

Am pastrat elementul distinctiv esential pentru incheierea articolului: noul procesor dual-core Apple A6 de 1GHz, cuplat cu un modul de 1 GB de RAM, care face iPhone 5 sa fie net superior vechilor modele.

Obiceiul Apple de a lansa noi serii de produse, imbunatatite, care sa sfideze limitele anterioare, este mai mult decat cunoscut. Si totusi, tocmai aceasta dorinta a dus si la infiltrarea unor bug-uri, atat hardware cat si software, ce urmeaza a fi indreptate de acum inainte.