Afla lucruri pe care nu le stiai despre un audit IT

Orice companie care dispune de mai mult de doua sisteme de calcul (calculatoare, laptop) are nevoie de un servicu de audit IT. Servicii de Audit IT pentru companii au fost infiintate in ultimul timp tocmai datorita acestei nevoi de audit IT care este din ce in ce mai mare. Un servicu de audit IT este necesar din cand in cand, pentru a elimina posbilele riscuri si de asemenea punctele slabe din sistemul informatic al unei companii. Specialistii IT sunt foarte cautati si nu toate companiile au specialisti IT in house care sa efectueze din cand in cand un audit IT.

Audit ITUn serviciu de audit IT ofera siguranta unei activitati zilnice continue si previne intreruperi ce ar putea aparea in aceste activitati. Companii precum FixMyPc au luat nastere din dorinta de a oferi in mod prompt serviciile IT pentru companii. FixMyPC nu este o companie care sa ofere service de calculatoare pentru persoane fizice, este o firma care are clienti companii si institutii. FixMyPC NU ofera servicii IT pentru persoane fizice, ci doar pentru persoane juridice.

Serviciile de audit IT presupun o gama variata de actiuni intreprinse cu scopul de a asigura o continuitate a activitatilor cotidiene ale companiei in conditii de deplina siguranta, si constituie in urmatoarele:

  1. Constatarea si eliminarea posibilelor puncte slabe ce pot aparea in cadrul sistemului informatic al companiei
  2. Reducerea riscurilor la care s-ar putea expune compania printr-un sistem informatic care nu este bine pus la punct
  3. Stabilirea punctelor slabe care trebuie eliminate pentru a asigura un randament maxim in productivitatea companiei prin intermediul sistemelor informatice
  4. Actualizarea tehnologiilor informatice pentru a asigura functionarea in conditii de deplina siguranta a sistemelor informatice in cadrul comapniei
  5. Aplicarea de sisteme de securitate corecte in functie de nevoile sau solicitarile companiei

In momentul in care alegi sa contractezi o companie specializata in servicii de audit IT, este necesar ca aceasta companie sa aiba experienta si in audit IT pentru companii mici, dar si mari. O companie cu experienta in servicii de audit IT va sti intotdeauna sa analizeze corect posibilele probleme si sa ofere un sistem de securitate excelent in functie de nevoile companiei pentru care se presteaza un astfel de servicu de audit IT.