3 calități pe care ar trebui să le aibă orice project manager de elită

Un bun manager nu se cunoaște doar după rezultatele pe care le obține în urma proiectelor sale, ci și după calitățile pe care le deține. Care sunt principalele trăsături care ar trebui să caracterizeze un manager?

  1. Leadership skills

Munca unui manager de proiect nu este deloc ușoară. De aceea, skillurile de leadership se numără pe lista celor mai importante caracteristici necesare unui bun manager. De altfel, fiecare funcție managerială este în strânsă legătură cu celelalte, iar succesul proiectului depinde de îndeplinirea cu succes a fiecărei sarcini. Din procesul managerial fac parte planificarea, organizarea, dirijarea și controlul.

  1. Time Management

Modul în care îți gestionezi timpul pe care îl aloci fiecărui proiect este foarte important deoarece te poate ajuta să fii eficient. Termenele-limită trebuie respectate cu rigurozitate, nu se acceptă niciun fel de amânări, în caz contrar, acest fapt va avea un impact negativ asupra companiei în care lucrezi. Unul dintre skilurile de apreciat în domeniul managementului este multitaskingul. Odată ce capeți experiență, vei putea duce până la capăt mai multe proiect ample în paralel.

  1. Certificarea PMP: Project Management Professional

În orice domeniu, ai nevoie de o validare a cunoștințelor pe care le deții, iar managementul de proiect nu face excepție de la această regulă. De altfel, cea mai bună modalitate prin care poți evolua profesional și care îți va aduce totodată un plus de valoare la CV este o certificare pmp. Așadar, cea mai recunoscută atestare de calibru internațional este certificarea de project manager. De asemenea, conform CertCities, ZDNET si TechRepublic, certificarea pmp apare în topul celor mai apreciate certificări pe plan mondial.

Condiții de desfășurare a examenului PMP

Interdisciplinaritatea acestei probe îngreunează tot procesul învățării – ar trebui să cunoști informații din diferite domenii precum resurse umane, etică profesională ș.a.m.d.

Orice manager trebuie să aibă anumite competențe, atât de gestionare a resurselor, cât și de conducere, prin intermediul căruia să ducă la bun sfârșit proiectele de care este responsabil.

Examenul PMP durează 4 ore, iar întrebările la care trebuie să oferi răspunsurile corecte sunt în format de tip grilă.

 

 

Cum poți învăța pentru examenul PMP?

Acest examen este unul destul de dificil, de aceea, cea mai bună modalitate prin care să poți aprofunda cunoștințele necesare este frecventarea unui curs de project management.

Una dintre cele mai bune companii din România, EduEupc pune la dispoziția managerilor de proiect un curs pmp prin intermediul căruia să obțină în mod garantat certificarea mult dorită.

Metoda inovatoare a Ritei Mulcahy’s aduce în prim plan importanța pe care o au anumite noțiuni elementare din cartea sa PMP Exam Prep, care stă la baza planului de învățare din cadrul cursului de pmp.

Edu.Eupc din București este singura companie care îți oferă posibilitatea de a te pregăti temeinic și care îți poate asigura reușita la examenul pmp în același timp.

 

Accesează site-ul edu.eupc.ro pentru a afla mai multe detalii despre acest curs și despre beneficiile pe care ți le poate aduce un astfel de curs.